Selecteer een pagina

Bioscoopbezoekers uit de jaren 1930 gezocht

Student Geschiedenis Anthony Livius is op zoek naar mensen die in de jaren 1930 – 1940 in Nijmegen de bioscoop bezochten. Hij is in verband met een scriptie benieuwd naar de rol die de film in hun leven speelde.

Lees meer

Bijeenkomst 8 april

De volgende bijeenkomst van de Verhalenbank heeft als thema: van interview naar tekst. Leden én niet leden zijn van harte welkom!

Lees meer

Ooggetuigen en hulp gezocht

Wie herinnert zich nog de geëvacueerde Britse militairen uit Oosterbeek die op 26 september in Nijmegen werden opgevangen? De werkgroep HistorieRijkNijmegen zoekt mensen die herinneringen willen delen én interviewers.

Lees meer

Verslag bijeenkomst 4 december 2014: interview en emoties

Hoe ga je als interviewer om met emoties? Op 4 december 2014 vond een bijeenkomst plaats over dit onderwerp. Gastspreekster was Dorine Steenbergen van De Gelderlander. Zij maakte een indrukwekkende reeks interviews met nabestaanden van soldaten die omgekomen zijn bij ‘De Oversteek’. Lees hier het verslag.

Lees meer

4 december 2014: interview en emoties

De eerstvolgende bijeenkomst van de Verhalenbank vindt plaats op donderdag 4 december om 15:30 uur in het Regionaal Archief Nijmegen. Het thema van de bijeenkomst is: emoties in het historische interview. Dorine Steenbergen, auteur van het boek ´De Oversteek’, vertelt...

Lees meer